Reklama

Tarta szpinakowa z polędwicą

Pożywna i smaczna.

Składniki dla: 4-6

Składniki

  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego
  • 1 paczka mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka śmietany 18 proc.
  • 25 dag sera ricotta
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • oliwa
  • masło
  • bułka tarta

1. Mięso umyć, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, po 2 minuty z każdej strony.

2. Ciasto rozłożyć w formie wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, nakłuć widelcem. Piec 15 min w temp. 180ºC.

3. Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą i pieprzem, dusić. Odparować, wystudzić, wymieszać z ricottą, śmietaną i rozkłóconymi jajkami.

4. Farsz rozłożyć na podpieczonej tarcie. Piec ok. 15 min w 180ºC. Rozłożyć na wierzchu podsmażoną wołowinę, piec kolejne 10 minut i podawać.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy