Tarta z cebulą, bekonem i czerwonym pieprzem

Podstawą pysznej tarty jest ciasto, do którego należy dodać zimne masło. Oprócz soli, możesz wsypać także trochę słodkiej papryki lub oregano
Podstawą pysznej tarty jest ciasto, do którego należy dodać zimne masło. Oprócz soli, możesz wsypać także trochę słodkiej papryki lub oregano123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 130 g mąki pszennej
  • 130 g mąki orkiszowej
  • 130 g masła
  • żółtko
  • szczypta soli
  • 4 łyżki lodowatej wody

na nadzienie

  • 4 cebule
  • 12 plastrów bekonu
  • 40 g masła
  • 200 g śmietany 30 proc.
  • 3 jajka
  • 100 g sera gruyere
  • sól
  • czerwony pieprz
Tarta z grzybamiStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?