Tarta z owocami jagodowymi i kremem budyniowym

Kruche ciasto na pewno się uda, jeśli szybko je zagnieciesz, a przed wałkowaniem dobrze schłodzisz
Kruche ciasto na pewno się uda, jeśli szybko je zagnieciesz, a przed wałkowaniem dobrze schłodzisz123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 185 g cukru
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • po 125 g jagód, malin i czerwonych porzeczek
  • 2 torebki budyniu waniliowego (na 500 ml mleka)
  • 500 ml mleka
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 3 pojemniki (po 250 g) gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki cukru pudru do oprószenia
  • tłuszcz do formy
Zmysłowe smaki: Tarta TatinINTERIA.TVInteria.tv
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?