Składniki na 10 sztuk: 250 g mąki, 125 g masła, 125 g cukru, 3 jajka, opakowanie cukru waniliowego, 275 g truskawek, sok i skórka z cytryny, 150 g galaretki malinowej, 150 g śmietanki 30-proc.
Mąkę łączymy z 75 g cukru, cukrem waniliowym, jajkiem, masłem i krótko wyrabiamy. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
2 jajka, 40 g cukru, śmietankę miksujemy z sokiem wyciśniętym z cytryny i otartą skórką. Dodajemy 75 g owoców i mieszamy.
Ciasto wałkujemy, wycinamy 10 kół o średnicy ok. 10 cm i wykładamy nimi formy do tartaletek. Spody dziurkujemy widelcem. Do każdej formy nakładamy krem z jajek i śmietanki. Pieczemy 25-30 minut w 200ºC. 4. Ostudzone spody wypełniamy obficie owocami. Każdą tartaletkę polewamy lekko już gęstniejącą galaretką malinową i wstawiamy babeczki do lodówki, aby dobrze stężała. Ciastka możemy na koniec udekorować paskami kandyzowanej cytryny lub pomarańczy.