Tartinki z jeżynami i bezą

Tartinki z jeżynami i bezą
Tartinki z jeżynami i beząmateriały prasowe

Składniki

na ciasto kruche:

  • 150 g masła
  • 75 g cukru
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 225 g mąki tortowej
  • 90 g posiekanej białej czekolady
  • szczypta soli

na masę:

  • 3 szklanki jeżyn (możesz zastąpić innymi, ulubionymi, kwaskowatymi owocami)
  • 100 g cukru
  • 15 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

na bezę:

  • 4 białka
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 70 g cukru
  • 20 g cukru pudru

Zobacz również:

    "Wypieki z Anną Olson"
    "Wypieki z Anną Olson"materiały prasowe
    Tarta cytrynowa z beząStyl.pl
    Styl.pl/materiały prasowe
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?