Tatar wołowy z piklami i musztardą francuską

Dobry tatar to prawdziwy smakołyk dla wielbicieli wołowiny. Polecamy prosty przepis na smakowity tatar z piklami.

Tatar wołowy z piklami i musztardą francuską
Tatar wołowy z piklami i musztardą francuską123RF/PICSEL

Składniki

  • 400 g bawety wołowej
  • 2 szalotki
  • 40 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • 50 g marynowanych grzybów
  • rukiew wodna
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:Oczyszczone mięso siekamy na drobniutkie kawałeczki, przekładamy do miski. Kroimy grzyby marynowane w kosteczkę, tak samo z szalotką i dodajemy do miski z mięsem. Prószymy solą i pieprzem, polewamy olejem i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z listkiem bazylii i opcjonalnie świeżą bułeczką.

Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?