Reklama

Tatar z buraka z suszoną śliwką

Wyśmienity przepis na smakowity tatar bez mięsa. Buraczki sprawdzą się w tym przepisie w sam raz!

Składniki

  • 3 duże upieczone buraki
  • 4 suszone śliwki
  • garść prażonych płatków migdałowych
  • 4 ziarna jałowca
  • 2 szalotki
  • łyżka octu winnego
  • łyżeczka musztardy dijon
  • 50 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Upieczone buraki obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną śliwkę, szalotkę, ocet winny, zmiażdżony jałowiec, musztardę, olej i mieszamy dokładnie. Doprawimy solą i pieprzem. Na sam koniec polewamy resztą oleju i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: tatar
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy