Tatar z łososia

To idealna przekąska niemal na każdą porę dnia.

Warto to danie uwzględnić w swoim jadłospisie. Zalecane dla osób uprawiających sport
Warto to danie uwzględnić w swoim jadłospisie. Zalecane dla osób uprawiających sport123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag świeżego łososia
  • bez skóry
  • 2 dymki
  • 4 gałązki szczypiorku, koperku i kolendry
  • sok z cytryny
  • opakowanie miksu sałat
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka czerwonego pieprzu
  • sól
  • pieprz
4

Sposób przygotowania 

Łososia opłukać, osuszyć, usunąć wszystkie ości, pokroić w drobną kostkę.

Dymkę oczyścić, pokroić w cienkie pierścienie. Szczypiorek, kolendrę i koperek opłukać, posiekać (zostawić kilka gałązek).

Do miski wrzucić pokrojonego łososia, krążki dymki, posiekane zioła, zmiażdżone ziarna czerwonego pieprzu i sok z cytryny, wymieszać. Wlać oliwę, doprawić solą i pieprzem.

Tatar wyporcjować na talerze. Na wierzchu udekorować gałązkami ziół.

Sałatę umyć, osuszyć, ułożyć po garści obok tatara.

Zobacz także: 

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas