Reklama

Tatar z łososia

To idealna przekąska niemal na każdą porę dnia.

Składniki dla: 4

Składniki

  • 40 dag świeżego łososia
  • bez skóry
  • 2 dymki
  • 4 gałązki szczypiorku, koperku i kolendry
  • sok z cytryny
  • opakowanie miksu sałat
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka czerwonego pieprzu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania 

Łososia opłukać, osuszyć, usunąć wszystkie ości, pokroić w drobną kostkę. 

Dymkę oczyścić, pokroić w cienkie pierścienie. Szczypiorek, kolendrę i koperek opłukać, posiekać (zostawić kilka gałązek). 

Do miski wrzucić pokrojonego łososia, krążki dymki, posiekane zioła, zmiażdżone ziarna czerwonego pieprzu i sok z cytryny, wymieszać. Wlać oliwę, doprawić solą i pieprzem. 

Tatar wyporcjować na talerze. Na wierzchu udekorować gałązkami ziół. 

Sałatę umyć, osuszyć, ułożyć po garści obok tatara.

Reklama

Zobacz także: 

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: tatar | łosoś
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy