Torcik jogurtowo-kawowy

Torcik jogurtowo-kawowy
Torcik jogurtowo-kawowy123RF/PICSEL

Składniki

Na biszkopt

  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g cukru pudru
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • 125 g miękkiej margaryny lub masła

Na krem jogurtowy

  • 750 g jogurtu naturalnego
  • 90 g cukru pudru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 100 ml śmietanki kremówki 30 proc.

Na krem kawowy

  • 450 g jogurtu naturalnego
  • 80 g cukru pudru
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 100 ml śmietanki kremówki 30 proc.
Tapir - Władysław Bartoszewski w anegdocie Wydawnictwo WAM
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?