Przygotowanie:
Jajka z cukrem ubij mikserem w kąpieli wodnej. Zdejmij z kąpieli, stopniowo wsypuj suche składniki mieszając łyżką. Na koniec dodaj masło, wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy. Piecz 5 min w temp. 180°C.
Zimny serek mascarpone oraz masę krówkową ubij mikserem. Posmaruj nią wystudzone ciasto. Schłodź. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść we wrzątku. 250 ml śmietanki ubij z cukrem pudrem (1/3 szklanki). Ser wymieszaj z czekoladą oraz ubitą śmietaną. Wlej żelatynę, wymieszaj. Wyłóż na masę krówkową. Schłodź.
Pozostałą żelatynę rozpuść we wrzątku. Cukier podgrzej na średnim ogniu aż stanie się brązowy. Wlej 150 ml śmietanki, podgrzewaj mieszając aż składniki się połączą. Wlej żelatynę, wymieszaj. Masą posmaruj wierzch ciasta. Wstaw do lodówki. Boki tortu udekoruj pozostałą śmietanką ubitą z cukrem pudrem.
Zobacz także: