Torcik z migdałową posypką

 Biszkopt możesz nasączyć wiśniówką lub likierem  migdałowym.
Biszkopt możesz nasączyć wiśniówką lub likierem migdałowym.123RF/PICSEL

Składniki

na biszkopt

  • 3 jajka
  • 150 g cukru
  • 75 g mąki pszennej
  • 25 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

na krem

  • po 250 g mascarpone i jogurtu greckiego
  • 200 g śmietanki kremówki 30 proc.
  • 60 g cukru
  • 2 łyżki żelatyny

dodatkowe

  • 1 pomarańcza
  • 75 g śmietanki kremówki 30 proc.
  • 50 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 150 g płatków migdałowych
  • 400 g wiśni
Brownie z wiśniami interiaINTERIA.PL
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?