​Tort bezowy Pavlova z granatami

​Tort bezowy Pavlova z granatami
​Tort bezowy Pavlova z granatamimateriały prasowe

Składniki

- blaty bezowe

  • 6 białek (z dużych jajek)
  • szczypta soli
  • 300 g drobnego cukru do wypieków
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

- krem różany

  • 400 ml schłodzonej śmietany kremówki 36%
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżka schłodzonej wody różanej* (lub więcej, do smaku)

- ponadto

  • 1½–2 granaty

Wykonanie blatów bezowych

Wykonanie tortu

"Moje wypieki na 4 pory roku"
"Moje wypieki na 4 pory roku"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?