Tort z ajerkoniakiem

Możesz dekorować pokruszonymi orzechami, płatkami mgdałów lub perełkami cukru
Możesz dekorować pokruszonymi orzechami, płatkami mgdałów lub perełkami cukru123RF/PICSEL

Składniki

ciasto

  • 5 jajek
  • 150 g cukru pudru
  • 150 g mąki tortowej
  • 50 g orzechów włoskich
  • tłuszcz do wysmarowania tortownicy

krem

  • 300 ml mleka
  • 60 g drobnego cukru
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 50 ml ajerkoniaku
  • 250 g masła
  • 100 g mandarynek z puszki

wierzch

  • 200 g mleka w proszku
  • 200 g cukru pudru
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki wody
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?