Reklama

Tortilla z łososiem

Zdrowa i smaczna przekąska.

Składniki

  • 4 tortille
  • 2 świeże ogórki
  • 2 owoce awokado
  • 20 dag łososia wędzonego na zimno w plastrach
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki serka mascarpone lub twarożku naturalnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Tortille podgrzewać przez kilka minut na gorącej patelni. Posmarować je z jednej strony serkiem mascarpone. Na serku układać cienkie plastry wędzonego łososia.

Awokado obrać, pokroić w kostkę. Umyć i obrać ogórki, pokroić je w cienkie kilkucentymetrowe słupki. Umyty, osuszony szczypiorek posiekać na dłuższe kawałki. Awokado, ogórek i szczypiorek ułożyć obok siebie na plastrach łososia. Doprawić solą i pieprzem.

Ciasno zawinąć każdy placek wraz z zawartością. Przekroić tortille na pół, podawać na zimno jako samodzielną przekąskę, ewentualnie dodatek do ciepłych dań.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy