Reklama

Reklama

Tortille na piknik?

Tortille z kotlecikami i sałatką. Możesz po prostu wziąć kabanosy i jajka na twardo, ale to danie zrobi większe wrażenie! Smakuje niemal każdemu.

Mięso rozdrobnić widelcem, dodać musztardę, doprawić solą, chili, oregano, wymieszać, schłodzić w lodówce. Uformować z mięsa płaskie kotleciki i przełożyć je na posmarowaną łyżką oliwy folię aluminiową. 

Piec 20 minut w temp. 180°C. Wystudzić. Cebulę pokroić w pierścionki, ogórek w kostkę, pomidorki przekroić na pół, kukurydzę osączyć z zalewy, sałatę opłukać, osuszyć. Warzywa (bez sałaty) wymieszać w misce, skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić, wymieszać.

Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem, doprawić. Tortille odgrzać z obu stron na suchej patelni. Na każdym placku ułożyć po liściu sałaty, po kotleciku i porcję sałatki warzywnej. Polać sosem jogurtowym. Posypać tartym serem. Tortille ciasno zwinąć. 

Reklama

Składniki

  • 10 tortilli
  • 60 dag mielonej wołowiny
  • 30 dag pomidorków cherry
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 sałata
  • 1 cebula
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • 1 cytryna
  • 1 kubek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • chili
  • oregano

Zobacz także:

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy