Tortille z szynką
Drugie śniadanie do pracy.

Składniki
- 4 pszenne tortille
- 2 duże marchewki
- 4 liście sałaty masłowej lub lodowej
- 4 łodyżki natki pietruszki
- sól
- biały pieprz
- 1 opakowanie twarożku z ziołami (można zastąpić serkiem topionym)
- 4 plastry szynki gotowanej
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Umyj i obierz marchew. Pokrój ją w cienkie słupki. Umyj, osusz i posiekaj natkę pietruszki. Do twarożku dodaj marchew i natkę, a następnie pokrojoną w kostkę szynkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podpiecz tortille przez chwilę na suchej patelni. Na każdej tortilli ułóż liść sałaty, porcję farszu i zawiń boki do środka, tak, aby nie wypadł. Zwiń tortillę. Tortillę można jeść na zimno lub podgrzaną, np. w mikrofalówce.
Zobacz także: