Torty marzeń

Tort makowy
Tort makowy123RF/PICSEL

Makowy z pomarańczą

Składniki

biszkopt

  • 5 dag margaryny
  • 16 dag cukru
  • 5 jajek
  • 13 dag mąki
  • szklanka suchego maku
  • łyżeczka proszku do pieczenia

krem

  • 25 dag masła
  • 3 budynie śmietankowe z cukrem
  • litr mleka

dodatkowe

  • 10 dag plasterków kandyzowanej pomarańczy
  • szklanka polewy czekoladowej z białej czekolady
  • garść suchego maku
Tort węgierski z wiśniami
Tort węgierski z wiśniami123RF/PICSEL

Węgierski z wiśniami

Składniki

biszkopt

  • 6 jajek
  • po szklance cukru i mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 czubate łyżki kakao

krem

  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • laska wanilii
  • 10 dag masła
  • 950 ml mleka

dodatkowe

  • 2 szklanki wiśni w alkoholu (najlepiej z nalewki)
  • szklanka startej czekolady mlecznej
  • polewa czekoladowa
Tort "Mimoza"
Tort "Mimoza"123RF/PICSEL

Tort mimoza

Składniki

biszkopt

  • 6 jajek
  • 210 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 2 krople żółtego barwnika w żelu

krem

  • 6 żółtek
  • 100 g cukru
  • 40 g mąki pszennej
  • 450 ml mleka
  • łyżeczka pasty z wanilii

dodatkowe

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki cukru pudru

poncz

  • po 1/4 szklanki likieru pomarańczowego i soku z pomarańczy
  • pół szklanki wody
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?