Tradycyjna potrawka z kurczaka (Chakhokhbili)
Chakhokhbili to po gruzińsku bażant, ale aby przygotować tę potrawę nie musimy wybierać się na polowanie. Tę tradycyjną potrawę przygotowuje się z kurczaka. Jak przygotować potrawkę z kurczaka Chakhokhbili?
Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:
Przygotowywanie tradycyjnej potrawki z kurczaka rozpoczynamy od posiekania ziół oraz pokrojenia cebuli w kostkę.
Na rozgrzanym maśle smażymy części kurczaka i dodajemy cebulę, pomidory i przyprawy.
Zmniejszamy ogień i dodajemy drobno posiekany czosnek i zioła. Tradycyjną potrawkę z kurczaka (Chakhokhbili) gotujemy pod przykryciem przez 5-7 minut.
Sprawdź także przepis na potrawkę z kaszą gryczaną oraz piersi kurczaka w potrawce ze szpinakiem.
Tu znajdziesz przepis na potrawkę z kalarepy, a także dowiesz się, jak zrobić cymes, czyli potrawkę z marchewki i rodzynków.