Reklama

Reklama

Tradycyjne pancakes

Puszyste amerykańskie naleśniki.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 2/3 szklanki maślanki
  • 3 łyżki roztopionego masła

Przesiej suche składniki. Oddziel białka od żółtek.

Ubij żółtka, dodaj maślankę i roztopione masło. Połącz z suchymi składnikami. Ubij białka i dodaj do ciasta.

Smaż na gorącej patelni, aż pęcherzyki powietrza wyjdą na powierzchnię ok. 3 minuty. Obróć i smaż jeszcze 2 minuty.

Reklama

Styl.pl

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy