Uda i filety w imbirowej marynacie

Filety polej marynatą imbirową
Filety polej marynatą imbirową123RF/PICSEL

Składniki

  • kawałek (ok. 40 g) korzenia imbiru
  • sól
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 150 ml + 2 łyżki oleju
  • 5 łyżek soku z limonki
  • 4 udka kurczaka (po ok. 150 g)
  • 4 filety z piersi kurczaka (po ok. 125 g)
  • 1 ogórek D 1 cebula
  • 3-4 łyżki octu winnego
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczki sezamu (czarnego i białego)
  • 3-4 łyżki syropu klonowego albo płynnego miodu
  • sałata do dekoracji
Maja Bohosiewicz pokazała swoje mieszkanieLifetime
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?