Udka w glazurze z miodem i sosem sojowym

Jeśli korzeń imbiru jest mocno pofałdowany, łatwiej (i oszczędniej!) będzie ci go obrać nie nożem, ale łyżeczką do herbaty. Łyżeczką też możesz zetrzeć imbir na drobne wiórki.
Jeśli korzeń imbiru jest mocno pofałdowany, łatwiej (i oszczędniej!) będzie ci go obrać nie nożem, ale łyżeczką do herbaty. Łyżeczką też możesz zetrzeć imbir na drobne wiórki. 123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 udek kurczaka
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 4 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki brandy lub whisky
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
Kurczak tikka masalaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?