Reklama

Ulubiony migdałowy koktajl Meghan Markle

Od kiedy Meghan zdradziła ten przepis mediom, cieszy się on niesłabnącą popularnością. Połączenie łagodnych migdałów i orientalnych przypraw sprawia, że to idealna propozycja na świąteczny stół.

Składniki

  • 4 szklanki niesłodzonego mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki goździków
  • 6-8 suszonych daktyli namoczonych w wodzie
  • Twój ulubiony bourbon
  • laski cynamonu do dekoracji

Wszystkie składniki oprócz alkoholu zmiksuj w blenderze, następnie przelej do rondelka i podgrzej. Dodaj 100-180 ml bourbona w zależności od preferencji. Rozlej do szklaneczek i udekoruj laską cynamonu. Koktajl można też podawać na zimno. Należy wtedy pominąć etap podgrzewania, a płyn z blendera i alkohol umieścić w shakerze i mocno wstrząsnąć. Następnie rozlać do kieliszków udekorowanych cynamonowo-cukrową obwódką.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy