Reklama

Warzywa z boczkiem

Sprawdzą się idealnie na imprezie, czy jako przekąska.

Składniki

  • bakłażan
  • mała cukinia
  • 15 dag boczku pokrojonego w grubsze półplasterki
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • czarnuszka
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Bakłażan i cukinię umyj pod bieżącą wodą. Osusz i potnij na cienkie plasterki (uważaj, aby nie przeciąć do końca). 


2. Pomiędzy każde nacięcie warzyw włóż kawałki boczku. Całość posyp solą, pieprzem i czarnuszką. Skrop olejem i ułóż na ruszcie. Piecz, aż warzywa będą miękkie, a boczek lekko się roztopi. Podawaj z grzankami. 

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy