Warzywny omlet z jogurtem

Składniki
- 1 duża czerwona papryka
- 200 g cukinii
- 1 cebula
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 200 g fasolki szparagowej
- 80 g masła
- 250 g świeżego szpinaku
- 8 jajek
- 100 ml śmietany
- olej
- sól i pieprz
sos jogurtowy
- 250 ml gęstego jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
Przygotowanie: 1. Cukinię, paprykę, pomidorki, cebulę, fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż wszystko na maśle, dopraw solą i pieprzem. Liście szpinaku sparz we wrzątku i odsącz. 2. Rozgrzej na patelni olej. Wymieszaj jajka ze śmietaną i szczyptą soli. Wylej masę jajeczną na patelnię i połóż na niej sparzone liście szpinaku. 3. Na połowie omletu rozłóż warzywa i złóż go na pół. Gdy się zarumieni, ostrożnie zsuń omlet na talerz.
4. Wymieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Polej omlet.