Reklama

Warzywny omlet z jogurtem

Składniki

  • 1 duża czerwona papryka
  • 200 g cukinii
  • 1 cebula
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 80 g masła
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 8 jajek
  • 100 ml śmietany
  • olej
  • sól i pieprz

Składniki sos jogurtowy

  • 250 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Cukinię, paprykę, pomidorki, cebulę, fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż wszystko na maśle, dopraw  solą i pieprzem. Liście szpinaku sparz we wrzątku i odsącz.

2. Rozgrzej na patelni olej.  Wymieszaj jajka ze śmietaną  i szczyptą soli. Wylej masę jajeczną na patelnię i połóż na niej sparzone liście szpinaku.

3. Na połowie omletu rozłóż warzywa i złóż go na pół. Gdy się zarumieni, ostrożnie zsuń omlet na talerz. 

4. Wymieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą  i pieprzem. Polej omlet.

Reklama
Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy