Reklama

Wątróbka smażona z cebulką

Podroby mają wyższą wartość odżywczą niż mięso. Są bogatsze zwłaszcza w witaminy z grupy B i witaminę A.

Składniki

  • 600 g wątróbki drobiowej
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie:

Wątróbkę opłukaj, wysusz i obtocz w mące.

Cebulę obierz, pokrój w talarki i uduś na maśle.

Rozgrzej na patelni olej, włóż wątróbkę, usmaż ją po obu stronach na rumiano - wówczas będzie chrupiąca. Dodaj cebulę. Oprósz danie solą i pieprzem.

Jeszcze przez chwilą podsmaż. Podawaj z ziemniakami.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy