Reklama

Wątróbki drobiowe piri-piri

Prosty przepis na pyszne wątróbki w ostrym sosie.

Przepis na sos piri-piri


Składniki

  • 500 g wątróbek drobiowych
  • 3 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu piri-piri
  • Sok z 1 cytryny
  • Pół szklanki śmietany
  • Sól i pieprz do smaku
  • Zielenina do podania (np. Natka pietruszki, zielone chili, bazylia)

 Oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki wątróbki usmaż na maśle na złoty kolor. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i sos piri-piri. Smaż około minuty, aż sos stanie się aromatyczny.

Dodaj śmietanę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Posyp zieleniną.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy