Wegańska fasolka po bretońsku z wędzoną papryką

Dekoruj świeżymi ziołami
Dekoruj świeżymi ziołamiStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 2 szklanki fasoli namoczonej przez 12 godzin w zimnej wodzie
  • 2 l przegotowanej wody
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 4 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 50 g tofu pokrojonego w kostkę
  • 1 kg dojrzałych pomidorów bez skórki lub 2 puszki pomidorów w zalewie
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 garście poszatkowanej białej kapusty
  • 1 łyżeczka natki pietruszki posiekanej
  • kilka gałązek tymianku
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki soli
"Nowoczesna kuchnia polska"
"Nowoczesna kuchnia polska" materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?