Wegetariańska lasagna z sosem beszamelowym

Prosta w przygotowaniu, pożywna lasagna ze szpinakiem w sosie beszamelowym
Prosta w przygotowaniu, pożywna lasagna ze szpinakiem w sosie beszamelowym123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 kg szpinaku mrożonego w liściach
  • 3 cebule
  • 50 dag makaronu lasagne
  • 25 dag żółtego startego sera
  • 2 szklanki śmietany 22 proc.
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka oleju

na sos

  • 3/4 kostki masła
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 l mleka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1/2 pęczka natki pietruszki do dekoracji
Zmysłowe smaki: Tarta z bobemINTERIA.TVInteria.tv
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?