Wietnamski rosół

Do gotowej zupy można wbić na talerzu surowe żółtko (dokładnie oddzielić od białka!) i posypać je ziarnami sezamu. Po rozmieszaniu zupa nabierze kremowej konsystencji.
Do gotowej zupy można wbić na talerzu surowe żółtko (dokładnie oddzielić od białka!) i posypać je ziarnami sezamu. Po rozmieszaniu zupa nabierze kremowej konsystencji.123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag mięsa wołowego
  • 1 marchew
  • 3 cebule
  • 20 dag świeżego szpinaku
  • 10 dag groszku cukrowego
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 opak. cienkiego makaronu ryżowego
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 4 łyżki oleju
  • kawałek świeżego imbiru (2 cm)
  • 2 papryczki chili
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki sosu teriyaki
  • sól, pieprz
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami i rukoląStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?