Włoskie ravioli z serem ricotta i sosem grzybowym

Domowe ravioli z serem i pysznym sosem grzybowym
Domowe ravioli z serem i pysznym sosem grzybowym123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka oleju

na nadzienie

  • 40 dag sera ricotta
  • 30 dag szpinaku
  • 1 szklanka startego parmezanu
  • 2 jaja
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej

na sos

  • 20 dag grzybów (mogą być mrożone)
  • 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 4 łyżki masła
  • 1 kubek śmietany 22 proc.
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • natka pietruszki, szałwia
Jak przygotować ravioli?Styl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?