Wołowina po burgundzku

Zabaw się w prawdziwego szefa kuchni i przyrządź obłędną w smaku wołowinę po burgundzku
Zabaw się w prawdziwego szefa kuchni i przyrządź obłędną w smaku wołowinę po burgundzku123RF/PICSEL

Składniki

  • 800 g wołowiny, np. z łopatki
  • 100 g wędzonego boczku
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 2 marchwie
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki mąki
  • 8 szalotek
  • 100 g pieczarek
  • 250 ml bulionu wołowego
  • liść laurowy
  • tymianek
  • natka
  • sól
  • pieprz
Makaron yakisoba z wołowinąStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?