Wrapy masłowe z warzywami ("Sin Cai Bao")
Przepis: Ching-He Huang
Porcja: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Stopień trudności: łatwy
Rada: 1/2 szklanki pomarańczy lub mandarynek z puszki można zastąpić świeżymi owocami.
Podgrzej wok na dużym ogniu i wlej olej. Smaż mieszając czosnek oraz imbir przez mniej niż jedną minutę, aż nabiorą aromatu. Dodaj marchewkę i smaż mieszając przez dwie minuty. Dodaj pędy bambusa, szparagi oraz grzyby i smaż mieszając przez kolejną minutę lub dwie. Przypraw sosem sojowym, sosem ostrygowym oraz olejem sezamowym i dobrze wymieszaj.
Ułóż liście sałaty na talerzu i na każdy liść nałóż odpowiednią ilość smażonych warzyw. Udekoruj każdy liść siekaną papryczką, dymką, kolendrą, orzeszkami oraz mandarynkami i podawaj.
"Ching ratuje restauracje", weekendy o 2:00 w Polsat Food Network