Wrapy masłowe z warzywami ("Sin Cai Bao")

Wrapy masłowe z warzywami
Wrapy masłowe z warzywamimateriały prasowe

Składniki

  • 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
  • 2 ząbki czosnku, zgniecione i drobno posiekane
  • 1 łyżka stołowa imbiru, obranego i świeżo startego
  • 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • ok. 230 g (puszka) pędów bambusa, odsączonych i pokrojonych w drobną kostkę
  • 230 g świeżych szparagów, zblanszowanych i drobno pokrojonych
  • 9 świeżych grzybów shiitake, obranych i pokrojonych
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki wegetariańskiego sosu ostrygowego
  • 1 łyżka oleju z prażonego sezamu
  • 2 główki sałaty masłowej, liście oddzielone
  • 1 średnia czerwona papryczka Fresno, bez nasion, drobno posiekana
  • 1 duża dymka, tylko zielona część, drobno posiekana
  • 1 mała garść kolendry
  • 3 małe mandarynki, klementynki lub pomarańcze, podzielone na kawałki
  • 1/4 szklanki prażonych orzeszków ziemnych, drobno posiekanych lub zmielonych
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?