Zapiekane pieczarki
Nadziewane pieczarki to pyszna przystawka.
Pieczarki umyć. Nóżki odkroić i drobno je posiekać.
Cebulę pokroić w kostkę i mieszając, przesmażyć na maśle. Zestawić z ognia, przestudzić, dodać pokrojone nóżki pieczarek i natkę. Doprawić solą i pieprzem. Wbić jajko, dobrze wymieszać. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, szczypiorek umyć. Piekarnik rozgrzać do temp. 180°C.
Kapelusze pieczarek napełnić farszem"z czubkiem" i ustawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanym tłuszczem. Posypać żółtym serem zmieszanym z bułką tartą. Zapiekać około 5 min, aż będą zrumienione. Wyłożyć na talerz, posypać kostkami z papryki, udekorować szczypiorkiem.