Zapiekanka jarzynowa w cieście francuskim
Nietypowa zapiekanka, która zachwyci twoich gości. Zrobisz ją bardzo szybko.

Składniki
- zupa jarzynowa mrożona
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g koziego sera
- 1 łyżka masła
- 2 jaja
- 2 łyżki śmietany
- sól i pieprz
1. Żaroodporne foremki wyłóż kawałkami ciasta francuskiego. Ponakłuwaj je w kilku miejscach wykałaczką i podpiecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. 2. Zawartość zupy jarzynowej podsmaż na maśle i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 3. Jajka umyj, rozbij i starannie wymieszaj ze śmietaną. Połącz powstałą masę z warzywami. 4. Ser pokrój w plastry. 5. Wyjmij foremki z piekarnika. Na podpieczone ciasto wyłóż warzywa i przykryj plasterkami koziego sera. 6. Ponownie wstaw foremki z zapiekankami do piekarnika na mniej więcej sześć do ośmiu minut. Zobacz także: