Reklama

Zapiekanka jarzynowa w cieście francuskim

Nietypowa zapiekanka, która zachwyci twoich gości. Zrobisz ją bardzo szybko.

Składniki

  • zupa jarzynowa mrożona
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g koziego sera
  • 1 łyżka masła
  • 2 jaja
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

1. Żaroodporne foremki wyłóż kawałkami ciasta francuskiego. Ponakłuwaj je w kilku miejscach wykałaczką i podpiecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.  

2. Zawartość zupy jarzynowej podsmaż na maśle i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.  

3. Jajka umyj, rozbij i starannie wymieszaj ze śmietaną. Połącz powstałą masę z warzywami.  

4. Ser pokrój w plastry.  

5. Wyjmij foremki z piekarnika. Na podpieczone ciasto wyłóż warzywa i przykryj plasterkami koziego sera.  

6. Ponownie wstaw foremki z zapiekankami do piekarnika na mniej więcej sześć do ośmiu minut. 

Zobacz także:


Reklama
Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy