Reklama

Zapiekanka z makaronem

Zapiekanki uwielbiane są za to, że do ich przygotowania można użyć wszystkiego na co ma się ochotę i tego, co akurat jest w lodówce.

Składniki

  • opakowanie dowolnego makaronu
  • pieprz
  • pół szklanki mleka
  • sól
  • żółtko
  • pół szklanki śmietany
  • łyżka masła
  • pomidorki koktajlowe
  • cebula

Makaron ugotuj al dente. Dodaj masło, mleko, śmietanę, sól, pieprz i żółtko. Zagnieć jednolitą masę. Następnie włóż ją do kokilek i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut. W tym czasie na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy makaron się zrumieni, wyjmij go z piekarnika, posyp cebulą i pomidorkami. Możesz dodać trochę parmezanu, gałki muszkatołowej i zapiec przez chwilę.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy