Ziemniaczane krokiety z boczkiem i majonezem wasabi
Czas na odstępstwo od krokietów, jakie znacie! Polecamy pokręcony przepis na ziemniaczane krokiety z boczkiem i wasabi.
Sposób przygotowania:
Boczek, cebule i czosnek kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju na złoty kolor. Parmezan ścieramy na drobnej tarce, zioła siekamy i wszystko dodajemy do przetartych ziemniaków.Dodajemy szczyptę soli i pieprzu i całość dokładnie mieszamy. Gdy mamy jednolitą masę formujemy z niej krokiety i obtaczamy kolejno w mące, w jajku, panko i raz jeszcze w jajku i panko. Uformowane i podwójnie zapanierowane krokiety smażymy w głębokim tłuszczu przez ok. 3 min. w temperaturze ok. 180°C. Majonez łączymy z pastą wasabi. Krokieta umieszczamy na majonezie z wasabi i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!