Reklama

Reklama

Ziemniaki w boczku z ziołowym twarożkiem

Składniki

  • 12-16 małych ziemniaków
  • 6-8 plastrów wędzonego boczku
  • 2 łyżki oleju
  • 3-4 gałązki rozmarynu
  • po pół pęczka szczypiorku, natki pietruszki i koperku
  • 500 g chudego twarogu
  • 2-3 łyżki wody mineralnej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, wrzucić do wrzątku i gotować 20 minut. Plastry boczku przekrawać na pół i zawijać w nieodcedzone ziemniaki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ziemniaki przez 10 minut, obracając. Posypać rozmarynem. Pozostałe zioła pokroić. Wmieszać z twarożkiem i wodą mineralną, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki podawać z dipem.

Zobacz także:

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje