Ziemniaki z farszem

Składniki
- 4 sztuki żółty ser w plastrach
- 4 duże ziemniaki
- pomidor
- zioła do dekoracji
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- garść oliwki zielone
- pół cukinia
- łyżka masło
3-4 osób
Pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory bez skórki i pokrojone w plasterki oliwki wymieszaj. Wlej oliwę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Umyte ziemniaki zalej zimną, posoloną wodą, gotuj 10 minut, schłódź. Nożem zetnij wierzchołek ziemniaka i używając łyżeczki ostrożnie wydrąż jego wnętrze, oprósz wewnątrz solą i pieprzem. Ziemniaki napełnij przygotowanym farszem i zawiń w folię aluminiową. Piecz godzinę w nagrzanym do 200° C piekarniku. Gdy zdejmiesz folię, ziemniaki możesz przykryć plasterkami sera i zapiec na złoty kolor.