Reklama

​Zoodle z fetą

Wyglądają jak makaron, ale nie dajcie się zwieść - to piękne spaghetti to sprytnie pokrojona cukinia. Odkąd gluten znalazł się na cenzurowanym cukiniowy makaron, czyli zoodle, robi prawdziwą furorę.

Składniki

  • 2 średnie cukinie
  • Puszka groszku konserwowego
  • Opakowanie sera feta
  • 2 łyżki oliwy
  • Garść orzeszków piniowych
  • Łyżka skórki otartej z cytryny
  • Sól, pieprz
  • Zielenina do dekoracji

Orzeszki upraż na suchej patelni.

Cukinie pokrój na cienkie paski np. za pomocą spiralizera, a następnie ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, skrop oliwą, dodaj groszek i skórkę z cytryny. Posyp pokruszonym serem, orzeszkami piniowymi i natką.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy