Zrazy cielęce z korniszonem i oliwkami

Roladki i zawijańce z niespodzianką w środku ładnie się prezentują na talerzu. Ich smak z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Zrazy zawijane najlepiej smakują z kaszą gryczaną
Zrazy zawijane najlepiej smakują z kaszą gryczaną123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 sznycle cielęce
  • 4 małe ogórki korniszony
  • 4 łyżeczki musztardy dijon
  • 8 czarnych oliwek bez pestek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Sznycle włóż do foliowego woreczka i rozbij je. Wyjmij. Oprósz solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa posmaruj łyżeczką musztardy. Połóż 1 korniszon i 2 oliwki. Zwiń jak zrazy. Zepnij wykałaczkami lub obwiąż kuchenną nicią.

2. Na patelni rozgrzej olej. Włóż zrazy. Smaż je po ok. 5 minut z każdej strony. Możesz je też szybko obsmażyć i upiec w piekarniku (200°C).

Zobacz także:

Udziec cielęcy duszony w czerwonym winie i pomidorachStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?