Zrazy wołowe po staropolsku

Zrazy wołowe
Zrazy wołoweStyl.pl

Składniki

  • 2 steki wołowe po 150 g
  • 4 łyżki musztardy diżońskiej (na każdy stek)
  • 2-3 ogórki konserwowe, pokrojone na paski wielkości małego palca
  • 1 czerwona papryka pokrojona na paski wielkości małego palca
  • 4-5 suszonych grzybów, opłukanych i namoczonych na noc w gorącej wodzie (wywar zachowujemy)
  • 250 ml czerwonego wina
  • 1 kromka żytniego chleba (może być suchy)
  • 1 liść laurowy
  • 4-5 ziarenek ziela angielskiego
  • sól i biały pieprz do smaku
2
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonieStyl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?