Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na patelni na 2 łyżkach smalcu, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, podsmażyć, wymieszać z pomidorami, przełożyć do garnka, doprawić, dodać 4 liście laurowe i bulion.
Papryki oczyścić, rozkroić, usunąć nasiona, pokroić w paski. Pory oczyścić, odkroić białe części, pokroić w talarki, podsmażyć z papryką na patelni na 2 łyżkach oliwy, wymieszać z koncentratem, dodać do duszącej się pod przykryciem wołowiny.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę. Po ok. 40-50 minutach gotowania się zupy dodać pokrojone ziemniaki i gotować dalej, aż zmiękną. Pod koniec doprawić zupę solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Powinna być pikantna.
Zobacz także: