Reklama

Zupa gulaszowa

Rozgrzewająca i pełna warzyw.

Składniki dla: 4-6

Składniki

  • 50 dag wołowej łopatki
  • 1,5 l bulionu wołowego z kostki
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 4 ziemniaki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • oliwa
  • smalec
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz, ostra papryka, liście laurowe

Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na patelni na 2 łyżkach smalcu, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, podsmażyć, wymieszać z pomidorami, przełożyć do garnka, doprawić, dodać 4 liście laurowe i bulion.

Papryki oczyścić, rozkroić, usunąć nasiona, pokroić w paski. Pory oczyścić, odkroić białe części, pokroić w talarki, podsmażyć z papryką na patelni na 2 łyżkach oliwy, wymieszać z koncentratem, dodać do duszącej się pod przykryciem wołowiny.

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę. Po ok. 40-50 minutach gotowania się zupy dodać pokrojone ziemniaki i gotować dalej, aż zmiękną. Pod koniec doprawić zupę solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Powinna być pikantna.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy