Reklama

Zupa jarzynowa

Kiedy za oknem chłodno, warto rozgrzać się porcją gorącej, pożywnej zupy. Polecamy przepis na rozgrzewającą jarzynową.

Składniki

  • 1,5 l wywaru z drobiu
  • 150 ml śmietany 18%
  • 150 g pieczarek
  • 250 g pomidorów
  • 150 g selera naciowego
  • 150 g marchwi
  • 100 g cebuli
  • 100 g żółtego sera
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Seler i marchew oczyść, opłucz i pokrój w paseczki. Zalej wywarem i gotuj na małym ogniu. Pomidory umyj i sparz, obierz ze skórki, pokrój w kosteczkę i dodaj do gotujących się warzyw. Gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone i umyte pieczarki. Do zupy dodaj śmietanę (wcześniej rozrobioną z łyżką zupy) oraz starty ser. Zagotuj i dopraw do smaku. Smacznego!

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy