Reklama

Zupa kalafiorowa

Smakowita zupa pełna witamin. Prosty przepis, a ucieszy wszystkich domowników!

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 4 duże ziemniaki
  • 600 g kalafiora
  • 1,5 litra bulionu
  • pół pęczka posiekanego koperku
  • 100 g śmietany 18 %

Sposób przygotowania:

Na oliwie z masłem szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Po 3 minutach dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz ziemniaki. Po 5 minutach wrzucamy kalafiora pociętego na małe różyczki. Wlewamy gorący bulion. Zupę gotujemy około 25 minut, do miękkości warzyw. Po tym czasie dodajemy śmietankę i posiekany koperek. Nasza kalafiorowa jest gotowa. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy