Zupa koperkowa

Lekka, wiosenna zupa? Polecamy przepis na pyszną zupę koperkową z odrobiną śmietany.

Każdą porcję udekoruj kleksem gęstej, kwaśnej śmietany
Każdą porcję udekoruj kleksem gęstej, kwaśnej śmietany123RF/PICSEL

Składniki

  • litr bulionu
  • korzeń pietruszki
  • 3 ziemniaki
  • cebula
  • 3 łyżki koperku
  • 4 łyżki śmietany
  • po szczypcie kurkumy i papryki
  • łyżka masła
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cebulę zeszklij na maśle. Pietruszkę pokrój w plasterki i wrzuć do cebuli. Smaż trzy minuty.

2. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Smaż trzy minuty. Wlej bulion, przykryj i gotuj 15 minut. Dwie minuty przed końcem dodaj koperek. Zapraw śmietaną.

Zobacz także:

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas