Zupa krem z porów

Wyjątkowy smak.

Posyp prazonymi orzeszkami piniowymi
Posyp prazonymi orzeszkami piniowymi123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 2 ziemniaki
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 5 dag sera żółtego
  • 100 ml kremówki
  • sól i pieprz

Pory oczyść i pokrój w krążki. Przesmaż na maśle i podduś. Ziemniaki obierz, potnij w kostkę i wrzuć do bulionu razem z porem. Gotuj 15 minut i zmiksuj. Zupę zabiel śmietanką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z kromek pieczywa wykrój serduszka. Posyp je startym serem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 5 minut w temp. 200°C.

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas