Zupa meksykańska

Zupa meksykańska
Zupa meksykańska123RF/PICSEL

Składniki

  • po 1 strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
  • 1 papryczka chili
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 80 dag pomidorów w puszce
  • 600 ml bulionu warzywnego lub wołowego
  • 30 dag kiełbasy, np. chorizo l 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
4 - 5
Fasola po toskańsku z czosnkiem i szałwiąStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?