Reklama

Zupa paprykowa

Przepis pochodzi z książki "Dieta uzdrawiająca organizm" Magdaleny Makarowskiej.


Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 1 szklanka pokrojonych pomidorów lub soku pomidorowego bez cukru
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie, bazylia, oregano, pieprz czarny, opcjonalnie szczypta chili
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 szklanka bulionu
  • świeża natka pietruszki
  • ½ łyżeczki nasion czarnuszki uprażone na suchej patelni przez 30 sekund
  • 1 łyżeczka pesto bazyliowego

Przygotowanie:

Paprykę kroimy i smażymy z cebulką na oliwie. Dodajemy czosnek i przekładamy do garnka. Zalewamy pomidorami i bulionem, dodajemy pieprz, chili i świeżą oraz zioła prowansalskie i zagotowujemy. Miksujemy zupę na krem. Podajemy posypane natką i czarnuszką oraz łyżeczką pesto bazyliowego.

Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Dieta uzdrawiająca organizm"

Reklama

Zobacz także:


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy