Zupa pomidorowa z serem i ziołowym sosem

Zamiast obierać pomidory ze skóry, można je pokroić, dusić godzinę, a potem przetrzeć przez sito (zostaną i skórki, i pestki)
Zamiast obierać pomidory ze skóry, można je pokroić, dusić godzinę, a potem przetrzeć przez sito (zostaną i skórki, i pestki)123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka mąki
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 10 dag świeżego koziego sera
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 6 gałązek tymianku
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki curry
  • sól, pieprz
Frittata z pomidoramiStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?