Reklama

Reklama

Zupa śliwkowa z aronią

Takiej jeszcze nie jadłaś.

Składniki

  • 45 dag śliwek bez
  • pestek, drobno pokrojonych
  • sól
  • 2 łyżki aronii
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • gęsta śmietana

Śliwki i aronię wrzuć do garnka, zalej wodą i pod przykryciem doprowadź do wrzenia. Dodaj pół łyżeczki cynamonu, szczyptę soli i gotuj na wolnym ogniu, aż owoce się rozgotują. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj z trzema łyżkami zimnej wody i wlej do gotujących się owoców. Dolej syrop z agawy. Podawaj ze śmietaną.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy